Qui som?

Aquest és l’equip de la Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears:

Josep Maria Natta March

Tècnic de formació i especialitzat en indústries alimentàries, treballa en una important destil·leria de les Illes Balears. Ha assessorat diverses empreses del sector carni, lacti, rebosteria, etc., i és professor associat de la Universitat dels Illes Balears en l’àrea d’enginyeria química i professor de l’Postgrau en l’Elaboració de Begudes Destil·lades i Licors a la Fundació Universitat Rovira i Virgili.

Des de l’any 2013 s’encarrega de la secció ‘Sabías qué…’ del quadern sobre vins i aliments de Mallorca i de l’entorn mediterrani Manjària (Diario de Mallorca). És coautor dels llibres: El Palo de Mallorca, una curiosa beguda i Les Herbes de Mallorca.

(Català) Guillermo Soler (Willy)

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish.

Andoni Sarriegi

Col·laborador del Grupo Gourmets des de 2003 i editor-redactor del bloc Ajonegro des de 2011. És redactor habitual de Club de Gourmets, revista degana de gastronomia a Espanya, i col·labora en el congrés Madrid Fusión i la web Gastroactitud. Va treballar per a la guia Gourmetour, cobrint primer Menorca, Eivissa i Formentera, i després com a inspector provincial de Guipúscoa durant tres edicions. Ha redactat diversos col·leccionables i suplements per a Diario de Mallorca, com ‘Cocinas y cocineros en Mallorca’ (edicions de 2006 i 2015). També ha col·laborat per al rotatiu Información, d’Alacant, i com a corresponsal a les Balears de l’anuari de cuina dirigit per Antonio Vergara per al diari valencià Levante.

Margalida Socias

Ha desenvolupat tasques periodístiques relacionades amb la gastronomia la revista Sa Plaça. És autora del llibre De sa Pobla, patates (dos volums), editat l’any 2008 per Inforraiguer. És directora d’Alcúdia Ràdio, i des de l’any 2013 s’encarrega de la secció Bon gust (dins el programa De tot color de l’emissora alcudienca), on parla setmanalment de gastronomia.

Jesús Torné

Llicenciat en Periodisme (Universitat Pompeu Fabra) i en Història de l’Art (Universitat Autònoma de Barcelona), escriu reportatges sobre gastronomia a mitjans com Entre Olas (revista de Baleària) i Cuina, habitualment sobre productos, plats i establecimients de restauració de les Balears i Pitiüses. Anteriorment, ha col·laborat en la revista veneçolana Zona Gourmet.

Santiago Fabré de Balanzó

Llicenciat en geografia i història per la Universitat de les Illes Balears (UIB), especializat en història i teoria de l’art. Estudiós de la gratronomia i entusiasta defensor de l‘alimentació saludable, publica des del 2014 ‘Diario de un Gourmet’ en el quadern sobre vins i aliments de Mallorca i de l’entorn mediterrani Manjària de Diario de Mallorca, sota el pseudònim de Mauricio de Hinx. És des 2017 redactor editorial i coordinador de Manjària i és colaborador del magazine Metrópoli del diari El Mundo des del 2019, amb el pseudónim Jacobo Girona.

(Català) Iñigo Morales de Rada

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish.

Bartomeu Font

Des de l’any 2009 fins al 2017 publicà setmanalment una ressenya sobre restaurants al suplement FND de Diario de Mallorca, on també escriu articles relacionats amb la gastronomia.

També ha estat el cocreador del portal Gastronòmicament, des d’on organitza l’activitat Tasts Gastronòmics, un cicle anual que es va iniciar l’any 2010, i que té com a objectiu donar a conèixer i promoure el producte local.

Bep Al·lès

Ciutadella de Menorca 1966, és el director i editor del Setmanari El Iris des de 1989. Periodista, des del mes de setembre de 2015 s’encarrega de la pàgina de gastronomia del diari Ara Balears de cada dissabte. Reconegut escriptor gastronòmic, és l’autor de Sa cuina des poble de Menorca (2013), Sa cuina des poble de Menorcarebosteria i pastisseria (2014), Cocina señorial de Menorca, el recetario de los Salort (2015), La cuina del peix al parenòstic mariner (2016), La cuina medieval menorquina. La cuina, el menjar blanc i la cuina jueva (2016) i El meu primer llibre de cuina menorquina (2016), entre altres. Ha estat fundador i president de la Secció Gastronòmica del Casino 17 de Gener i organitzador del ‘Concurs de salsa maonesa Ramón Cavaller’. Membre fundador de Fra Roger, gastronomia i cultura de l’Institut d’Estudis de Menorca (IME), i en l’actualitat és president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

Lola Olmo

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish.

Miguel Manso

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat del País Basc (UPV), ha exercit de periodista a diversos mitjans com Diario de Mallorca. Com a enamorat de la cuina va decidir formar-se i es va titular com a Especialista en Serveis de Cuina i Restauració. Ha guanyat el concurs de cuina  Tap de Corti 2014 va obtenir el segon lloc en el concurs de la DO Sobrassada de Mallorca i l’EHIB. També ha estat articulista gastronòmic de la revista Gaceta Náutica i de Los Gastronautas.

Michael Maier
Pep Pelfort

De formació en Medicina (1982-1988, Universitat de Barcelona, Hospital Clínic), ha treballat sempre en l’àmbit de la gastronomia com a cuiner, investigador, escriptor i impulsor de diferents projectes. El 1995 funda Centre d’Estudis Gastronòmics, basat en una visió interdisciplinària de l’alimentació amb connexions amb la història, l’art, la tecnologia, la dietètica i la medicina, oferint una visió actualitzada de l’antic lema hipocràtic “que l’aliment sigui la teva medicina” , transformat en “la cuina és la part més important de la medicina”. Aquesta tasca s’ha materialitzat en múltiples publicacions, col·laboracions en mitjans audiovisuals (actualment espai ‘Arqueologia gastronòmica’ a IB3 Ràdio), com també la creació de diversos projectes associats, assessorament a restaurants i productors.

(Català) Lydia E. Corral

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish.

Borja Beneyto Matoses

Qualificat com una de les ’20 persones més influents en la indústria alimentària a Espanya ‘, és membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, autor i col·laborador de mitjans internacionals com Netflix, MasterChef, Food & Wine Magazine, i El Mundo, Condé Nast Traveler , Tapas Mag, Planeta Gastro i Diari Menorca, entre altres publicacions. També ajuda com a consultor i conferenciant a institucions culinàries com el Basque Culinary Center, Madrid Fusión i Guia Repsol, entre altres.
La passió per la gastronomia el fa recórrer cada any més de 250.000 km per visitar devers 300 restaurants de tot el món. Amant des dels llocs de carrer fins a les taules més sofisticades del globus, opina com Groucho Marx: “El millor banquet del món no mereix ser degustat a menys que es tingui algú per compartir-lo”.