Qui som?

Aquest és l’equip de la Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears:

Santiago Fabré de Balanzó

Llicenciat en geografia i història per la Universitat de les Illes Balears (UIB), especializat en història i teoria de l’art. Estudiós de la gratronomia i entusiasta defensor de l‘alimentació saludable, publica des del 2014 ‘Diario de un Gourmet’ en el quadern sobre vins i aliments de Mallorca i de l’entorn mediterrani Manjària de Diario de Mallorca, sota el pseudònim de Mauricio de Hinx. És des 2017 redactor editorial i coordinador de Manjària i és colaborador del magazine Metrópoli del diari El Mundo des del 2019, amb el pseudónim Jacobo Girona.

 

Josep Maria Natta March

Tècnic de formació i especialitzat en indústries alimentàries, treballa en una important destil·leria de les Illes Balears. Ha assessorat diverses empreses del sector carni, lacti, rebosteria, etc., i és professor associat de la Universitat dels Illes Balears en l’àrea d’enginyeria química i professor de l’Postgrau en l’Elaboració de Begudes Destil·lades i Licors a la Fundació Universitat Rovira i Virgili.

Des de l’any 2013 s’encarrega de la secció ‘Sabías qué…’ del quadern sobre vins i aliments de Mallorca i de l’entorn mediterrani Manjària (Diario de Mallorca). És coautor dels llibres: El Palo de Mallorca, una curiosa beguda i Les Herbes de Mallorca.

 

Margalida Socias

Ha desenvolupat tasques periodístiques relacionades amb la gastronomia la revista Sa Plaça. És autora del llibre De sa Pobla, patates (dos volums), editat l’any 2008 per Inforraiguer. És directora d’Alcúdia Ràdio, i des de l’any 2013 s’encarrega de la secció Bon gust (dins el programa De tot color de l’emissora alcudienca), on parla setmanalment de gastronomia.

Lola Olmo

Redactora del diari Ultima Hora, des de l’any 2001 escriu setmanalment a la revista Brisas del mateix diari la secció ‘Tres Tenedores’, on presenta un restaurant mitjançant una recepta de la seva carta, a més de distintes pinzellades breus relacionades amb el món de la gastronomia balear i dels seus protagonistes, des de la pagesia i el producte local, als cellers i vins de les Illes, els cursos de cuina o les activitats relacionades amb aquest món ple de sabors i aromes.

En els seus inicis, va treballar a Diario de Mallorca, on durant anys va dedicar una columna setmanal als productes que arribaven de la terra al mercat des de dos referents com són el Dimecres de Sineu i el Dijous d’Inca. També ha col·laborat en la redacció dels llibres Mallorca Gastronómica (2011) i Mallorca 365 (2015), amb articles dedicats a oferir al visitant i resident una visió de l’actualitat gastronòmica a Mallorca.

Actualment compagina la publicació setmanal a Brisas amb articles puntuals sobre restaurants, vins i promoció del producte local al web del mateix diari, ultimahora.es

 

Guillermo Soler (Willy)

Ha estat dels primers periodistes a escriure de gastronomia, especialment sobre cellers i vins en el periòdic Diari de Mallorca i revistes com Terra de Vins, entre d’altres. Ha impartit conferències, ha escrit articles i ha presentat cellers, cuiners i restaurants, tant a Mallorca com a Madrid, entre d’altres zones. Acumula més de 25 anys informant en la secció de gastronomia al dominical Almudaina de Diario de Mallorca. La jubilació no ha estat un obstacle per continuar informant sobre tot allò relacionat amb la gastronomia a la secció ‘Societat i Cultura’ del mateix rotatiu.

 

Andoni Sarriegi

Col·laborador del Grupo Gourmets des de 2003 i editor-redactor del bloc Ajonegro des de 2011. És redactor habitual de Club de Gourmets, revista degana de gastronomia a Espanya, i col·labora en el congrés Madrid Fusión i la web Gastroactitud. Va treballar per a la guia Gourmetour, cobrint primer Menorca, Eivissa i Formentera, i després com a inspector provincial de Guipúscoa durant tres edicions. Ha redactat diversos col·leccionables i suplements per a Diario de Mallorca, com ‘Cocinas y cocineros en Mallorca’ (edicions de 2006 i 2015). També ha col·laborat per al rotatiu Información, d’Alacant, i com a corresponsal a les Balears de l’anuari de cuina dirigit per Antonio Vergara per al diari valencià Levante.

 

Bep Al·lès

Ciutadella de Menorca 1966, és el director i editor del Setmanari El Iris des de 1989. Periodista, des del mes de setembre de 2015 s’encarrega de la pàgina de gastronomia del diari Ara Balears de cada dissabte. Reconegut escriptor gastronòmic, és l’autor de Sa cuina des poble de Menorca (2013), Sa cuina des poble de Menorca, rebosteria i pastisseria (2014), Cocina señorial de Menorca, el recetario de los Salort (2015), La cuina del peix al parenòstic mariner (2016), La cuina medieval menorquina. La cuina, el menjar blanc i la cuina jueva (2016) i El meu primer llibre de cuina menorquina (2016), entre altres. Ha estat fundador i president de la Secció Gastronòmica del Casino 17 de Gener i organitzador del ‘Concurs de salsa maonesa Ramón Cavaller’. Membre fundador de Fra Roger, gastronomia i cultura de l’Institut d’Estudis de Menorca (IME), i en l’actualitat és president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

 

Bartomeu Font

Des de l’any 2009 fins al 2017 publicà setmanalment una ressenya sobre restaurants al suplement FND de Diario de Mallorca, on continua escrivint articles relacionats amb la gastronomia i el vi.

També ha estat el cocreador del portal Gastronòmicament, des d’on organitza l’activitat Tasts Gastronòmics, un cicle anual que es va iniciar l’any 2010, i que té com a objectiu donar a conèixer i promoure el producte local.

 

Catalina Bibiloni i Morro

Els vins i l’univers que els envolta la duita haver de parlar-ne per estendre la comprensió i fer-ho així, més proper. Tastadora incansable i sempre disposada a anar a l’origen de la terra d’aquells vins que l’apassionen, l’ha duit a escriure sobre ells a la publicació “Balears VadeVi”.